Cotidian Judetean de Atitudine si Informare
Astazi:  
Localitatea Schitu – Greci are apă infestată
Publicat: sâmbătă 15.10.2011
Localitatea Schitu-Greci se confruntă cu grave probleme la nivel de mediu. Apa fântânilor din comună este infestată cu nitriţi, nitraţi şi alte mizerii colectate în urma inundaţiilor din 2005.
Arhiva 16 octombrie 2011
Autor articol: Anca Codin
1011 vizualizari

Încă de pe atunci, primarul a încercat să întocmească zeci de proiecte de alimentare cu apă, însă până la finalizarea acestora se schimbau regulile, iar proiectele deveneau doar maculătură. Chiar de curând, Ionescu, a depus un nou proiect pe măsura 3.22, la Ministerul Dezvoltării, însă şi acesta a fost respins după ce, doar cu o zi înainte se anunţase că a fost acceptat.

„Inundaţiile din 2005 ne-au distrus apa din fântâni, avem cazuri de copii şi bătrâni bolnavi, chiar şi noi cei care ne considerăm sănătoşi suntem afectaşi din această cauză. Am primit ceva sprijin de la Sanepidul din Slatina, au mers împreună cu noi şi am sleit fântânile, am pus var, sare şi clor, încercând să limpezim apa”, ne-a declarat primarul Cornel Ionescu. Potrivit declaraţiilor primarului, peste 60% din locuitori au boli grave din cauza apei, iar şcolile nu pot primi aviz de funcţionare tot din acest motiv. Situaţia e disperată şi nu mai ştie la cine să ceară ajutorul.

De asemenea, este foarte dezamăgit de parlamentarii olteni care nu au mai trecut prin comuna Schitu, de la alegeri, iar promisiunile acestora au fost doar vorbe aruncate în vânt. În acest sens, trage un nou semnal de alarmă, tuturor factorilor de răspundere din Olt şi din Guvernul României să lase deoparte scandalurile mediatice şi să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor de strictă necesitate a celor care i-au votat.
Anca Codin

 

Alte articole din aceeasi categorie:
Comenteaza articolul:
Nume:
Mesaj:
 
Introduceti codul din imagine:
 
 
Mesajele ce contin expresii indecente, injurii, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane, vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Nume: Anonimul (15.01.2012 17:41)
Din cauza primarului hot/incompetent...!!!
.

 

Noi cazuri de gripă porcină confirmate la Olt

Cazurile suspecte de gripa porcină AH1N1, semnalate la bolnavi din judeţ au fost confirmate. După ce în urmă cu mai bine de o săptămână a fost confirmată această formă de gripă la un copil de şase ani, acum se pare că încă trei cazuri au apărut la Olt. Reprezentanţii DSP Olt au constatat ,,…o creştere cu peste zece procente a numărului de îmbolnăviri prin afecţiuni respiratorii, inclusiv gripă. Aceştia concluzionează că există o „tendinţă de evoluţie endemică în Olt, cu focare epidemice la nivelul unor zone delimitate ale judeţului”. Alte persoane sunt acum în vizorul autorităţilor, este vorba de noi probe care au fost trimise la Institutul Cantacuzion de la Bucureşti care aşteaptă rezultatele probelor. Un număr de 17 cazuri de gripă, majoritatea cu virus AH1N1, au fost diagnosticate la nivel naţional la Institutul "Matei Bals", preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafilă. El a precizat că circulaţia virusului este redusă în România, numărul de infecţii respiratorii fiind mai mic decât în aceeaşi perioadă a lui 2015.

Omul zilei

Ioana Gabi, directoarea Școlii Gimnaziale din Oboga pentru implicarea sa personală în educația elevilor.


Sondaj de opinie
Sunteti multumiti de cum arata muncipiul Slatina din punct de vedere al curateniei?
  
.

 

Întrebarea zilei

Pentru a raspunde intrebarilor noastre sau pentru a participa la dezbaterile publice, fie accesati site-ul www.gazetaoltului.ro, sectiunea INTREBAREA ZILEI, fie ne scrieti pe e-mail: gazetaoltului@yahoo.com, redactia@gazetaoltului.ro sau pe adresa

redactiei.

  Întrebarea zilei

Directorul cărei instituții publice din Olt a fost prins de polițiști conducând sub influența băuturilor alcoolice?

          Comenteaza si tu

.