Cotidian Judetean de Atitudine si Informare
Astazi:  
„În 2017, Parlamentul să-și asume rolul de principal for de dezbatere privind noul proiect european și poziția României” - susține senatorul de Olt, Paul Stănescu
Uniunea Europeană se află, astăzi, într-un moment de răscruce după ce Regatul Unit al Marii Britanii a ales să părăsească proiectul european, șubrezind și mai mult încrederea în stabilitatea și viabilitatea acestuia. Ascensiunea forțelor populiste, extremiste și eurosceptice, seria de atentate teroriste, migrația masivă în interiorul bătrânului continent, declinul economic general al uniunii sau scăderea populației sunt tot atâtea semnale de alarmă, precum Brexit-ul, sesizate în ultima perioadă atât de către instituțiile europene (Comisia, Consiliul și Parlamentul European), dar și de către statele membre.
Arhiva 14 martie 2017
Autor articol: Cristina Ciocan
52 vizualizari

 În aceste condiții, Comisia Europeană a propus statelor membre 5 scenarii privind viitorul Europei. Franța, Germania, Italia și Spania, în mini-summit-ul de la Versailles, l-au ales pe cel al unei noi structuri europene cu mai multe viteze, în detrimentul intereselor Europei de Est.

„În această realitate, România este prinsă din nou între voința marilor state, care pun, iată, dintr-o perspectivă realistă, mai presus interesele lor economice, decât alte valori comune ale uniunii, precum solidaritatea. Dacă până acum, Uniunea Europeană a însemnat și o comunitate de valori, iată că, din perspectiva Patrulaterului de la Versailles, aceasta pare că nu mai există. Europa de Est se simte abandonată. «Unitatea nu înseamnă uniformitate», a spus Francois Hollande. Desigur, nici nu trebuie să fie așa, ci «unitate în diversitate», care este chiar motto-ul Uniunii Europene. În plus, unitatea înseamnă și solidaritate, un alt principiu esențial al politicii europene. Scenariul unei uniuni cu două sau mai multe viteze este inacceptabil pentru interesele noastre, pentru România, și trebuie respins  cu toată forța, dar mai ales evitat. Nu ne dorim și nici nu trebuie să fim tratați ca o țară de mâna a doua. Și așa am fost, până acum, supuși unui tratament diferențiat, prin menținerea în afara spațiului Schengen și continuarea MCV în ciuda tuturor progreselor. Ambiția noastră este să rămânem în Uniunea Europeană, dar într-una a egalilor și nu una a statelor diferențiate pe clase”, a spus președintele PSD Olt, Paul Stănescu, senator de Olt.

În opinia sa cele patru state care doresc să impună noua direcție a Uniunii nu trebuie să ignore că românii au o încredere aproape dublă în Uniunea Europeană, comparativ cu media europeană. „Acum, mai mult ca niciodată, Uniunea Europeană trebuie să dea dovadă de unitate. Orice alt scenariu, cu excepția celui în care viitorul Uniunii nu va fi decis prin consens absolut între statele europene, va însemna o Europă și mai divizată și mai fragilă. Cred că principiul ”să nu cădem de acord până nu cădem de acord” trebuie să ghideze în continuare modul de adoptare a deciziilor și în noua Uniune Europeană” , a mai punctat Stănescu. Acesta este de părere că acum este timpul să tragem un semnal de alarmă puternic și să ne dedicăm o parte consistentă a energiei noastre politice interne în a identifica obiectivele și alternativele noastre externe în acest an până la Consiliul European din decembrie.

Alte articole din aceeasi categorie:
Comenteaza articolul:
Nume:
Mesaj:
 
Introduceti codul din imagine:
 
 
Mesajele ce contin expresii indecente, injurii, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane, vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Nume: Lisandru pt cititor-prof ( sau praf??) (15.03.2017 17:05)
Eu cred că ce ,, ste scris,, este adevărat, fir-ar mă-ta dracu de oltean ANALfabet.
Nume: cititor- prof. (15.03.2017 15:20)
Domnisoara ziarista, vreti sa spuneti ca,ce ste scris intre ghilimele sunt cuvinetle baronului? Aiurea, doar bani murdari stie sa numere!!!!
Nume: ONESTUL (15.03.2017 10:03)
Acest baron rosu devenit din neica nimeni tractorelu,si-a terminat amicii de drum,a manevrat tot ce apartinea de consiliul judetean olt,si-a terminat si facultatea la agricultura,la FF dar cel mai mult ia mers mintea la furat,fratilor are averi de nu le mai stie ca valoare,toate rudele mai apropiate sau indepartate le-a pus in functii ,dar ,omule va veni poate o perioada cind vei raspunde,caci si Ceausescu care a facut lucruri bune pentru tara credea ca este intangibil. Prietene este o amagire efemera,indiferent ce-ai face bratul legii va fi mai lung mai devreme sau mai tirziu. LA BUNA VEDERE!
Nume: CJ (14.03.2017 19:03)
“Baronul roşu” de la Olt, Paul Stănescu, are o avere frumoasă, cele patru imobile din dotare plasându-l, în anul 2011, pe locul 5 pe ţară în topul preşedinţilor de consilii judeţene în acest sens. Practic, preşedintele CJ/PSD Olt este unul dintre cei mai avuţi bugetari din judeţ.
Nume: comisar (14.03.2017 19:01)
Judeţul Olt se numără printre judeţele considerate sărace în ţară, dar acest lucru nu este valabil şi pentru bugetarii aflaţi în poziţii-cheie. Paul Stănescu este preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Olt, reuşind să adune o avere colosală care îi sporeşte de la un an la altul. Despre el se spune că are controlul a tot ce mişcă în judeţ: de la funcţii în instituţiile de stat la contracte şi fonduri publice. Ştiri pe aceeaşi temă Baron local de Satu Mare: Mircea Govor domneşte peste Consiliul Judeţe... Liviu Dragnea, baron de Teleorman Gheorghe Ştefan şi Culiţă Tărâţă, baronii care-şi dispută influenţa în... VIDEO Senatorul Victor Mocanu, considerat principalul baron local al B... Numele cel mai des întâlnit pe buzele tuturor dacă întrebi cine învârte treburile în judeţul Olt este cel al lui Paul Stănescu.
Nume: Comisarul (14.03.2017 18:59)
“Baronul roşu” de la Olt are o avere frumoasă, cele patru imobile din dotare plasându-l, în anul 2011, pe locul 5 pe ţară în topul preşedinţilor de consilii judeţene în acest sens. În ciuda succeselor electorale şi nu numai, Paul Stănescu are probleme cu legea. De o lună de zile, Stănescu aşteaptă cu înfrigurare decizia Tribunalului Olt în privinţa unei solicitări a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a cerut instanţei oltene să redeschidă un dosar mai vechi instrumentat de DNA, dar închis în 2012, dosar unde Stănescu este acuzat, alături de alte opt nume importante din peisajul politico-administrativ de la Olt (printre care se află fostul ministru de Finanţe şi fost primar de Slatina - Darius Vâlcov, Minel Prina – fost primar Slatina), de săvârşirea unor mari fapte de corupţie de când ocupă postul de preşedinte al Consiliului
.

 

Copilul de 2 ani căzut într-un puţ A FOST SALVAT

Pompierii olteni au ajutat și ei la operațiunea de scoatere a copilului căzut în puț. Copilul de 2 ani care a căzut într-un puţ în judeţul Teleorman a fost salvat de echipele de intervenţie după mai mult de zece ore, el fiind în viaţă şi urmând să fie preluat de un echipaj SMURD. Micuţul a fost scos afară după 11 ore de încercări. În final, metoda care a avut succes a fost agăţarea micuţului cu o tijă metalică introdusă în puţ. Pompierii au încercat ore în şir această variantă, până au reuşit, în paralel săpând în apropierea puţului o groapă de peste 10 metri, pentru o altă variantă de intervenţie. Copilul a fost ridicat la suprafaţă, inclusiv cu motorul pompei de care stătuse agăţat vreme de peste 10 ore, la o adâncime de 16 metri. Reamintim faptul că ISU Olt a intervenit în sprijinul pompierilor de la ISU Teleorman cu o autospecială pentru descarcerare și un autocamion încărcat cu panouri din scândură pentru asigurarea malurilor.

Micuţul a fost scos afară după 11 ore de încercări. În final, metoda care a avut succes a fost agăţarea micuţului cu o tijă metalică introdusă în puţ. Pompierii au încercat ore în şir această variantă, până au reuşit, în paralel săpând în apropierea puţului o groapă de peste 10 metri, pentru o altă variantă de intervenţie. Copilul a fost ridicat la suprafaţă, inclusiv cu motorul pompei de care stătuse agăţat vreme de peste 10 ore, la o adâncime de 16 metri.

Citeste mai mult: adev.ro/ooyk1z

 

Peste 15.000 de familii din 30 de localități din județe ale Moldovei sunt fără curent electric, sâmbătă dimineață, din cauza avariilor provocate de vântul puternic în rețeaua de distribuție a energiei electrice. În multe situații, există cabluri rupte, echipele E.ON intervenind pentru remedierea defecțiunilor.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/peste-15-000-de-familii-din-30-de-localitati-din-moldova-fara-curent-electric-din-cauza-avariilor-provocate-de-vantul-puternic-16067812

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Peste 15.000 de familii din 30 de localități din județe ale Moldovei sunt fără curent electric, sâmbătă dimineață, din cauza avariilor provocate de vântul puternic în rețeaua de distribuție a energiei electrice. În multe situații, există cabluri rupte, echipele E.ON intervenind pentru remedierea defecțiunilor.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/peste-15-000-de-familii-din-30-de-localitati-din-moldova-fara-curent-electric-din-cauza-avariilor-provocate-de-vantul-puternic-16067812

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Peste 15.000 de familii din 30 de localități din județe ale Moldovei sunt fără curent electric, sâmbătă dimineață, din cauza avariilor provocate de vântul puternic în rețeaua de distribuție a energiei electrice. În multe situații, există cabluri rupte, echipele E.ON intervenind pentru remedierea defecțiunilor.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/peste-15-000-de-familii-din-30-de-localitati-din-moldova-fara-curent-electric-din-cauza-avariilor-provocate-de-vantul-puternic-16067812

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Omul zilei

Boxerul slătinean Lubert Tyson pentru rezultatele obținute în cadrul competiției desfășurată la Piatra Neamț. 

Sondaj de opinie
Cum credeti ca trebuie rezolvata problema cainilor fara stapan in judetul Olt?
  
Întrebarea zilei

Pentru a raspunde intrebarilor noastre sau pentru a participa la dezbaterile publice, fie accesati site-ul www.gazetaoltului.ro, sectiunea INTREBAREA ZILEI, fie ne scrieti pe e-mail: gazetaoltului@yahoo.com, redactia@gazetaoltului.ro sau pe adresa redactiei.

 

In ce comună edilul vrea să investească zeci de mii de euro într-un proiect cu panouri solare?

 

Comenteaza si tu

 

Publicitate

   

.

 

.

... Primăria Slatina a alocat în acest an aproximativ 31 de milioane de lei pentru reabilitarea blocurilor?

 

POLITICA
 • Dragnea: Ținta a fost și rămâne PSD-ul, imediat după alegerile prezidențiale din 2014
 • Ministrul Justiției își asumă protestele din țară
 • Liberalii olteni își aleg președintele
 • Osica de Sus și Sprâncenata își vor alege în vară primarii
 • PNL Olt și-a ales președintele
 • ACTUALITATE
 • Anunț concurs
 • Elevii olteni în pericol! -Zeci de școli din județ nu au autorizații de securitate la incendiu
 • Au ieșit în stradă din nou și au scandat împotriva premierului şi a preşedintelui PSD
 • Corăbienii pot plăti online taxele și impozitele
 • Medicul Paul Pătrașcu a murit
 • EVENIMENT
 • ANUNTURI PIERDERI
 • Acrobaţii Circului Orlando au făcut spectacol la Slatina
 • Accident rutier pe DN 65 Găneasa - Slatina
 • Arestat pentru 30 de zile după ce un om a murit din vina lui
 • Vântul puternic a provocat căderi de curent în județ
 • ANUNT
 • ANUNT ANGAJARE
 • ANUNŢ PENTRU SCOATEREA LA CONCURS A UNUI POST CONTRACTUAL
 • MĂCEL ATOMIC SAU SALVAREA LUMII??!
 • ANUNŢ CONCURS PENTRU POST CONTRACTUAL
 • ADMINISTRATIE
 • Oltul, fruntaș la accesarea de fonduri europene…!
 • ANUNT CONCURS ANGAJARE
 • Săracii șomeri… bolnavi!
 • Șapte milioane lei alocați pentru distribuirea laptelui și cornului în școli
 • Curtea de Conturi a luat la… puricat primăriile din județ. La Primăria Balș s-au găsit mari găuri
 • INVATAMANT
 • Promovabilitate de 59,75% la examenul de Bacalaureat în Olt
 • Concurs de matematică aplicată la C.T. ”Alexe Marin” Slatina
 • Un altfel de examen la USAMV Slatina
 • Olimpiada de biologie se apropie
 • Schimbări la ISJ Olt
 • SĂNĂTATE
 • Încă un copil cu probleme digestive din Argeş, transportat la "Marie Curie"
 • DSP Olt, în control la Valea Mare
 • Colaborare fructuoasă între medicii slătineni şi cei italieni de la Niguarda
 • Arhiva
 • Probleme la Spitalul din Corabia
 • CULTURA
 • Trofeul Festivalului Naţional de Folclor „De Dor, de Primăvară”, a fost câştigat de o bucureşteancă
 • REGAL TEATRAL la Caracal: A început Festivalul de Teatru
 • MONDEN
  SPORT
  Home2
 • secondary-articles
 • main-articles
 • © - Toate drepturile rezervate - Gazeta Oltului
  Best view in Mozilla Firefox