Cotidian Judetean de Atitudine si Informare
Astazi:  
Dobrosloveni intră în circuitul turistic
Publicat: luni 29.07.2013
Bani alocaţi din Fondul de rezervă bugetară pentru situl arheologic Reşca-Romula
Arhiva 29 iulie 2013
Autor articol: Mădălina Ionescu
373 vizualizari

În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean de ieri, s-a aprobat un proiect de hotărâre cu privire la alocarea sumei de 130.000 lei din Fondul de rezervă bugetară, primăriei Dobrosloveni. Această sumă ajută la realizarea unei împrejmuiri în vederea delimitării domeniului public al comunei de domeniul public al statului, respectiv situl arheologic Reşca-Romula şi realizarea unui sistem de supraveghere video.
Romula este un monument istoric roman unic prin potențialul său de cercetare şi valorificare turistică la sud de Carpaţi. În acelaşi timp este un monument istoric de relevanţă europeană, prin faptul că a fost reşedinţa unui guvernator de provincie romană. Este cel mai mare sit arheologic de la sud de Carpaţi – peste 304 hectare, reşedinţa guvernatorului provinciei Dacia Malvensis, a fost vizitat de împăraţi romani, iar mama împăratului galerius s-a născut în acest oraş, a avut rangul de colonia – cel mai înalt al unui oraş în Imperiul Roman, avea o populaţie estimată la cca. 6000 de locuitori, obiectele descoperite în acest sit (din piatră, ceramică, aur, bronz etc.) sunt în Muzeul naţional de Istorie, Muzeul Olteniei, Muzeul Romanaţiului din Caracal. Planul de cercetare și restaurare pentru anul 2013 este de : cercetări în zona Fortificaţiei centrale, decopertarea unei casete de 10x20 m din zidul de est al fortificaţiei- conservarea primară, elaborarea unui proiect de restaurare, asigurarea securităţii zonei prin împrejmuire și instalarea de camere video, iluminat- suplimentar se va asigura paza.

 

Alte articole din aceeasi categorie:
Comenteaza articolul:
Nume:
Mesaj:
 
Introduceti codul din imagine:
 
 
Mesajele ce contin expresii indecente, injurii, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane, vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


 
Nu exista comentarii
 
.

 

Noi cazuri de gripă porcină confirmate la Olt

Cazurile suspecte de gripa porcină AH1N1, semnalate la bolnavi din judeţ au fost confirmate. După ce în urmă cu mai bine de o săptămână a fost confirmată această formă de gripă la un copil de şase ani, acum se pare că încă trei cazuri au apărut la Olt. Reprezentanţii DSP Olt au constatat ,,…o creştere cu peste zece procente a numărului de îmbolnăviri prin afecţiuni respiratorii, inclusiv gripă. Aceştia concluzionează că există o „tendinţă de evoluţie endemică în Olt, cu focare epidemice la nivelul unor zone delimitate ale judeţului”. Alte persoane sunt acum în vizorul autorităţilor, este vorba de noi probe care au fost trimise la Institutul Cantacuzion de la Bucureşti care aşteaptă rezultatele probelor. Un număr de 17 cazuri de gripă, majoritatea cu virus AH1N1, au fost diagnosticate la nivel naţional la Institutul "Matei Bals", preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafilă. El a precizat că circulaţia virusului este redusă în România, numărul de infecţii respiratorii fiind mai mic decât în aceeaşi perioadă a lui 2015.

Omul zilei

Ioana Gabi, directoarea Școlii Gimnaziale din Oboga pentru implicarea sa personală în educația elevilor.


Sondaj de opinie
Sunteti multumiti de cum arata muncipiul Slatina din punct de vedere al curateniei?
  
.

 

Întrebarea zilei

Pentru a raspunde intrebarilor noastre sau pentru a participa la dezbaterile publice, fie accesati site-ul www.gazetaoltului.ro, sectiunea INTREBAREA ZILEI, fie ne scrieti pe e-mail: gazetaoltului@yahoo.com, redactia@gazetaoltului.ro sau pe adresa

redactiei.

  Întrebarea zilei

Directorul cărei instituții publice din Olt a fost prins de polițiști conducând sub influența băuturilor alcoolice?

          Comenteaza si tu

.