Cotidian Judetean de Atitudine si Informare
Astazi:  
Descinderi în Slatina la evazionişti specializaţi în activităţi cu „societăţi fantomă”
Poliţiştii au efectuat, ieri dimineaţă, 13 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, dar şi în judeţele Olt, Ilfov, Călăraşi şi Constanţa, vizaţi fiind 13 membri ai unui grup infracţional organizat care ar fi înşelat 13 firme cu peste 1,5 milioane de lei. Descinderile din judeţul Olt au avut loc în municipiul Slatina şi, potrivit anchetatorilor, au fost patru la număr.
Arhiva 06 februarie 2013
Autor articol: Alex Popescu
936 vizualizari

 Poliţiştii bucureşteni de la investigarea fraudelor, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti, au fost cei care au făcut percheziţiile, la finalul cărora suspecţii au fost duşi la audieri. Membrii grupului infracţional sunt suspectaţi că din anul 2010 şi până anul trecut ar fi cesionat fictiv mai multe „societăţi fantomă”, după ce le-ar fi folosit pentru a cumpăra fraudulos diverse bunuri, înşelând astfel 13 entităţi juridice cu peste 1,55 milioane de lei. „Din datele obţinute de poliţiştii bucureşteni a rezultat că reţeaua infracţională înfiinţa firme fictive, prin intermediul cărora stabileau relaţii comerciale cu diferite societăţi de bună-credinţă. În baza acestor relaţii, membrii grupării cumpărau diverse bunuri, pentru plata cărora emiteau în fals file CEC sau bilete la ordin. Ulterior, atunci când părţile vătămate doreau să încaseze sumele de bani cuvenite, instrumentele de plată le erau refuzate de către unităţile bancare, întrucât în conturile menţionate nu existau bani”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei. Printre cele 13 firme înşelate de membrii grupului infracţional este şi Arcelor Mittal, de la care aceştia ar fi cumpărat oţel beton. După ce suspecţii înşelau societăţile comerciale, pentru a nu fi identificaţi şi pentru a-şi putea continua activitatea infracţională, liderul grupării demara procedurile pentru cesionarea firmelor, contractele de cesiune fiind întocmite în fals de către unul dintre membrii reţelei infracţionale. Produsele obţinute prin înşelarea societăţilor de bună-credinţă erau introduse în patrimoniul altor firme, cu ajutorul unor documente de provenienţă falsificate şi vândute ulterior cu respectarea prevederilor fiscale, banii astfel obţinuţi fiind investiţi în alte operaţiuni comerciale licite, membrii grupării fiind astfel suspectaţi şi de spălare de bani.

Alte articole din aceeasi categorie:
Comenteaza articolul:
Nume:
Mesaj:
 
Introduceti codul din imagine:
 
 
Mesajele ce contin expresii indecente, injurii, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane, vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Nume: Nelu (10.02.2013 09:36)
Un sistem corupt condus de mogulul slatinei. Un scenariu dement fabricat din dispozitia Directorului General al Alro Slatina ing. Dobra GHEORGHE, de Comisarul sef de politie, Nedeloiu Constantin de la Serviciul Investigare Fraude Economice, procurorul Anca ELENA-ANUTA si Prim-Procurorului de pe langa Judecatoria Slatina Marin CALUSARU, a dus la o crima – eliminarea lui CARSTEA MARIN administrator al firmei SC SORT METAL SRL, care castigase o licitatie de vanzare aluminiu la intern in detrimentul celorlalte firme din judet si mai ales a firmei familiei CAZAN, SC CAROCAZ SRL care preluase la intern contractual cu ArcelorMittal Galați de la ALRO si a firmei Directorului General de la ALRO, Dobra GHEORGHE - SC RAW MATERIALS COM SRL BUCURESTI - PUNCT DE LUCRU STABIL VALEA MARE . Politisti de la Serviciul Investigare Fraude Economice stiu sa fabrice dosare ca oameni nevinovati ce si-au indeplinit constincios atributiile de serviciu sa fie acuzati pentru savarsirea unor infractiunii inchipuite de Dobra Gheorghe care isi santajaza proprii subordonati. Acest om reprezinta suma a tot ce este mai detestabil in Orasul Slatina. A folosit banii jefuiti de la proprii salariatii doar pentru a revărsa urâţenia dinlăuntru-i asupra slatinenilor. Precum cel mai întunecat fanariot, a folosit demintăţile publice justitia, parchetul, si resursele uzinei pentru cei care i-se închina cu ipocrită smerenie, prea hămesiţi, prea nesimţiţi şi prea necinstiţi. Peste 3000 de salariati disponibilizati ii sunt pe mai departe datori cu întreg dispreţul lor. Acesta oricand disimuleaza realitatea adoptand o atitudine intentionat inselatoare. Ce i-o fi lipsit acestui om ca sa fie cinstit?. Inca de la angajare in SC ALRO fura impreuna cu satia sa cartofii din vagoane. Acum refuza sa recunoasca cat de mult a gresit prin modificarea art. 38 (1) la negociera CCM pe anul 2005, inlocuind procentul de bebeficiu de 10% din profitul net realizat cu acordarea unei prime de pana la un salariu brut si semnarea PROTOCOLULUI prin care dai afara peste 3000 de specialisti. Stie bine, ca negarea realitatii, uciderea unor oameni nevinovati pentru ai merge lui afacerile, ii poate inrautati atat de mult situatia incat nici cedarea hotelului Bulevard Prestige si a celorlalte averi obtinute necinstit, nu il mai pot salva.
Nume: ion (07.02.2013 12:19)
Multunim politistilor bucuresteni pentru ca isi fac datoria. Politisti ,, UCIGASI" din Slatina sunt ocupati cu fabricare de dosare penale pentru oameni nevinovati care si-au focut constincios datoria.Politisti olteni se ocupa cu furturile de Aluminiu la comanda Sefului Bandei de Crima Organizata din Slatina si pentru uciderea persoanelor care ii incomodeaza in aceste furturi.
.

25 noiembrie, termenul limită pentru depunerea declaraţiilor fiscale

Marţi, 25 noiembrie, este termenul limită până la care contribuabilii pot depune declaraţiile fiscale. Potrivit reprezentanţiilor Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt, până la data menţionată trebuie depuse la organul fiscal competent.

Omul zilei

Iulian Smarandache, directorul Casei Judeţene de Pensii Olt, pentru modul în care coordonează activitatea în instituţie.

Sondaj de opinie
Bogdan Apostoliceanu este directorul Directiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat Slatina. Care este calificativul pe care i-l atribuiti pentru activitatea desfasurata in cadrul institutiei?
  
VREMEA OLTULUI

Întrebarea zilei

Pentru a raspunde intrebarilor noastre sau pentru a participa la dezbaterile publice, fie accesati site-ul www.gazetaoltului.ro, sectiunea INTREBAREA ZILEI, fie ne scrieti pe e-mail: gazetaoltului@yahoo.com, redactia@gazetaoltului.ro sau pe adresa redactiei.

Cine este primarul din Olt care a donat o maşină de spălat unei familii nevoiaşe?

Comenteaza si tu

.

…la Cârlogani există un cimitir vechi de sute de ani?

 

POZA ZILEI

Muuuuuuuuuuu... face ti loc soferi!!!

Gazeta Oltului revine cu o nouă provocare pentru cititorii fideli și nu numai.

Rubrica „Poza Zilei" oferă posibilitatea celor pasionați de fotografie să trimită poze amuzante sau ipostaze inedite pe adresa redacției de e-mail: gazetaoltului@yahoo.com sau pe pagina de Facebook: Gazeta Oltului.

 

Ultimele comentarii
LIDER (2014-11-21 03:27:43.0)
dute mai davidescule ei cauta-ti de lucru,mai spui ca esti si LIBERAL,ba intr-un alt ziar ai tupeul sa te compari cu Ciocan de la osca,nu ti-e rusine batausule,te tragi dintro familie buna,cinste ei dar despre tin........
LIDER (2014-11-21 03:27:43.0)
dute mai davidescule ei cauta-ti de lucru,mai spui ca esti si LIBERAL,ba intr-un alt ziar ai tupeul sa te compari cu Ciocan de la osca,nu ti-e rusine batausule,te tragi dintro familie buna,cinste ei dar despre tin........
LIDER (2014-11-21 03:27:42.0)
dute mai davidescule ei cauta-ti de lucru,mai spui ca esti si LIBERAL,ba intr-un alt ziar ai tupeul sa te compari cu Ciocan de la osca,nu ti-e rusine batausule,te tragi dintro familie buna,cinste ei dar despre tin........
marty (2014-11-21 00:12:19.0)
Domnule Stanescu, Noi Slatina nu am votat contra Victor Ponta sau contra PSD. Sunt PSD ist de la revolutie dar acum am votat Iohanis. De ce ? Doua nume. Oprescu si Prina. Apreciez PSD si pe dvs domule Stanescu dar faceti ceva cu penalii astia doi. Stiu multa lume care apreciaza ce a facut PSD si dl Ponta dar cu Prina si Oprescu crimunalul nu se poate impaca si pierdeti mult
Oltul,ultima reduta comunista (2014-11-20 22:47:33.0)
Judetul Olt a fost de fiecare data impotriva vantului de schimbare..A fost impotriva vantului de schimbare si in 16-22 Decembrie 1989,atunci cand Timisoara iesea in strada impotriva regimului comunist,Oltul isi trimitea batausi cu trenul la Timisoara. Oltul a fost impotriva vantul de schimbare si in 1996,atunci cand majoritatea tarii vota cu Emil Constantinescu. Oltul a fost impotriva vantului de schimbare si acum,cand in mod deosebit,romanii din diaspora au dat semnalul ca a venit timpul schimbarii...Maine,daca ICCJ va hotara ca domnul Klaus Iohannis este incompatibil,probabil o sa bata vantul schimbarii radicale,respectiv sa bata vantul monarhic,cel al revenirii la normalitate,adevar,demnitate,onoare,unitate si bunastare,Oltul o sa fie iarasi impotriva vantului schimbarii radicale?!Vom fi mereu asa ,pentru ca in judet nu avem lideri cu personalitate puternica,respectiv nu avem oameni cu profil moral si intelectual.In traducere libera avem niste lideri politici inculti din punct de vedere politic.Daca au cultura politica,au o cultura politica de sorginte comunista....Din aceasta cauza,noi,cei din Olt suntem mereu ultima roata la caruta in Romania..Imi aduc aminte de vizita in Slatina a Altetei Sale Principele Nicolae,cand in mod normal,asa cum se procedeaza in asemenea cazuri,presedintele Consiliului Judetean Olt,ar fi trebuit sa participe la intampinarea nepotului MS Regele Mihai I al Romaniei,dar nu a facut-o,deoarece a preferat sa participe la Caracal,la lansarea cartii unei slugi a regimului comunist,Constantin Olteanu,general de armata,absolvent al Scolii de Ofiteri Politici,care la caderea comunismului,era secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist Roman. Asadar,acestia sunt ''liderii'' judetului Olt,cei care inca nu realizeaza ca Revolutia din Decembrie 1989 a fost profund anticomunista.O sa vedeti ca in curand o sa revina pe tronul Tarii ,MS Regele Mihai I al Romaniei...Ma intreb eu;cand vom avea Rege,ce o sa faca cei care ieri erau slugile si cozile de topor al regimului comunist?!Oricum,cu Regele nu merge sa te joci cu alba neagra...Vorba marelui nostru filosof crestin,Petre Tutea;''Orice om cu inima curata,la varsta de treizeci de ani,nu poate fi decat de stanga.Daca ramane de stanga si dupa alti treizeci de ani,inseamna ca e cretin''.
POLITICA
 • PSD Slatina a obţinut un rezultat mulţumitor
 • Curăţenie în PSD după pierderea alegerilor
 • Deputatul PNL Gigel Ştirbu: „NU mă interesează vreo funcţie”
 • Senatorul de Olt Teiu Păunescu, oficial la UNPR
 • Olt: Ponta a câştigat în 109 localităţi
 • ACTUALITATE
 • Activitatea BEJ Olt, la final
 • Prefectul de Olt se pregăteşte de vreme rea
 • Sute de dosare acceptate în cadrul Programului „Casa Verde”
 • „Nu există dosare false, există doar persoane ale căror diagnostice nu se mai încadrează”
 • Jianu: „Structura economiei se schimbă fără să ne dăm seama”
 • EVENIMENT
 • Poliţista Renghea, în proces şi cu comisarul şef Voicu
 • Eroul din Tufeni, răsplătit încă o dată
 • Bercea, din nou în faţa magistraţilor olteni
 • Incendiu la anexa unei gospodării
 • Trei răniţi într-un accident la Valea Mare
 • Rovinete gratuite pentru persoanele cu handicap
 • Se caută forţă de muncă pentru străinătate
 • Pensia medie în Olt este de 727 de lei
 • Crucea Roşie, cursuri gratuite
 • Spectacol umanitar, O şansă la viaţă pentru Laura
 • ADMINISTRATIE
 • Oportunităţi la Corabia
 • Probleme tehnice şi deficit de personal la Ambulanţa Olt
 • România şi SUA şi-au respectat, până în prezent, termenele la baza Deveselu
 • Primarii din Olt pot primi banii pe OUG nr. 28!
 • UPU Slatina, tot mai aproape de inaugurare
 • INVATAMANT
 • Mii de euro vor fi investiţi la Grup Şcolar Agricol Scorniceşti
 • Se reabilitează Casa Corpului Didactic Olt
 • Liceenii olteni, chiulangii de meserie
 • „Patru zări, patru surori”, pentru preşcolari
 • Reguli noi pentru profesorii de religie
 • SĂNĂTATE
 • Strigăt de alarmă din partea medicilor
 • Prima tranşă de vaccinuri antigripale, distribuită DSP Olt
 • Gastroenterita: Primele simptome şi cum te tratezi
 • Cum te poate ajuta psihologul să slăbeşti
 • Super-seminţe cu puteri miraculoase pentru sănătate şi siluetă
 • CULTURA
 • Anca Sigartău şi Marius Bodochi vin la Slatina
 • Roxana Nemeş, amurg perfect
 • Încep Zilele Caracalului
 • Sesiuni de caricaturi la minut
 • „Dârjovul” din Valea Mare, un ansamblu folcloric cu palmares bogat
 • MONDEN
 • Toamna cu accente rock!
 • Ce tip de pantaloni să porţi la birou. 4 modele potrivite
 • Surse alimentare care energizeaza organismul
 • Stil, confort și funcționalitate cu Tamaris
 • Exerciţii uşoare care îţi definesc formele
 • SPORT
 • AS Milcov, remiză cu Recolta Stoicăneşti
 • Luptătorii slătineni, vicecampionii României
 • Vediţa Coloneşti, înfrângere la Potcoava
 • FC Olt, remiză albă cu FC Bihor: un punct!
 • FC Olt - CSM Rm. Vâlcea, în Cupa României!
 • © - Toate drepturile rezervate - Gazeta Oltului
  Best view in Mozilla Firefox