Cotidian Judetean de Atitudine si Informare
Astazi:  
Colegiul Agricol Slatina se bucură de un campus modern
Recepţia lucrărilor de reabilitare, în prezenţa edilului Minel Prina
Arhiva 22 mai 2013
Autor articol: Cătălin Fircoiu
854 vizualizari

Minel Prina, primarul municipiului Slatina, împreună cu Cristi Cizmaru, administratorul public al urbei, au făcut, ieri după-amiază, recepţia lucrărilor de reabilitare realizate în mai bine de un an de zile la Colegiul Naţional Agricol „Carol I”. Proiectul s-a bucurat şi de finanţare europeană, iar valoarea totală a acestuia este de aproximativ 83 miliarde de lei vechi. Cu aceşti bani s-a reabilitat corpul C al unităţii de învăţământ, a fost reabilitat căminul internat, s-a făcut extinderea cantinei, a fost reamenajat atelierul mecanic şi, totodată, racordul de canalizare la sistemul municipal de canalizare a fost refăcut.

Alături de cei doi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, a fost prezent şi Simona Antonie, directorul Colegiului Agricol, dar şi Ion Bozgă, directorul Facultăţii de Management Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală Filiala Slatina din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, instituţie care funcţionează în curtea aceleiaşi unităţi de învăţământ liceal. Şi, am putea spune că la ora actuală, având în vedere lucrările realizate aici, că CNA „Carol I” este unul dintre cele mai frumoase colegii slătinene, cu un campus care se ridică la standarde europene. Edilul, însoţit de administratorul public, dar şi de cei doi directori, au vizitat fiecare clădire modernizată, iar la final s-au arătat mulţumiţi de ceea ce au văzut.

„În linii mari a ieşit foarte frumos, sunt mulţumit de calitatea lucrărilor la acest campus şi de ceea ce s-a făcut aici, bineînţeles mai sunt de făcut mici retuşuri, dar şi acestea se vor remedia. În schimb, mă bucur că am dat o destinaţie acestor spaţii, prin proiect cu finanţare europeană, a cărui valoare este undeva la 83 de miliarde lei vechi. Am reuşit să reabilităm patru clădiri, să le dotăm la standarde care satisfac orice necesitate şi din punct de vedere al liceului, dar şi al facultăţii, şi să refacem şi canalizarea. Ştiţi şi dumneavoastră, în fiecare an, aveam probleme cu obţinerea autorizaţiei sanitare, pentru că era o fosă, care funcţiona sau nu funcţiona. În momentul de faţă avem o canalizare care este funcţională. Şi echipa de implementare, dar şi directorii, au pus umărul şi au avut o colaborare, zic eu destul de bună, astfel încât toate aceste proiecte să iasă aşa cum ne-am dorit foarte bine”, a spus primarul Minel Prina.

Sală de festivităţi şi laboratoare, în locul unei clădiri dărăpănate

Edilul Slatinei a vorbit şi despre o clădire, rămasă acum aproape 20 ani fără o destinaţie, care a fost transformată într-o sală de festivităţi, dar şi în mai multe laboratoare. Era o clădire dărăpănată despre care zici că abia acum a fost construită. „Mă bucur că o clădire care din anul 1994 sau 1995 nu mai avea o destinaţie şi era efectiv o dărăpănătură, în momentul de faţă este dotată sau e prevăzută cu o sală de festivităţi cu 50 de locuri, dar din ceea ce am văzut se poate extinde până la 100 de locuri lejer, plus dependinţele administrative şi cinci laboratoare, ceea ce este foarte, foarte important. Prin acest proiect, am consolidat o clădire despre care, dacă aţi fi văzut-o atunci când au început lucrările, singur spuneaţi că acolo nu se mai putea face nimic. Însă, în momentul de faţă avem laboratoare şi elevii care vor să înveţe o meserie cu siguranţă vor putea să facă lucrul acesta în condiţii decente. Noi considerăm că ne-am făcut treaba, iar în momentul de faţă predăm aceste lucrări, aceste imobile directorilor, pentru a se folosi de ele şi să auzim peste ani că de la Colegiul «Carol I» sau facultatea din Slatina au ieşit nişte profesionişti”, a adăugat Prina.

Urmează asfaltarea aleilor

În perioada imediat următoare, la Colegiul Agricol se vor face şi alte modernizări şi ne referim aici la asfaltarea aleilor din incinta celor două unităţi de învăţământ. Însă, de data aceasta Primăria şi Consiliul Local Slatina nu îşi vor mai aduce vreun aport, banii provenind din alte surse. „Banii de asfaltări provin de la sursele extra-bugetare, avem spaţii pe care le avem închiriate unei firme de construcţii şi, cumva prin compensare, ne vor ajuta prin asfaltarea curţii unităţii de învăţământ. Sper ca într-o lună, o lună şi jumătate, aceste lucrări să fie gata”, a spus Simona Antonie. După vizitarea cantinei, dar şi a căminului internat, care are în total zece camere, cu câte cinci paturi, dar şi cu baie proprie, directorul CNA „Carol I” a completat: „Mulţumesc pentru sprijinul şi încrederea care ne-au fost acordate. Învăţământul agricol nu se bucură de o poziţie foarte bună, în rândul formelor de învăţământ, în rândul filierelor, dar domnul primar are încredere în noi, a ştiut că investiţia Primăriei va avea un viitor aici. Nu trebuie să uităm că suntem cea mai veche instituţie de învăţământ din Slatina, fiinţăm de la 1883, şi vreau să vă spun că de anul trecut ne bucurăm, din nou, de cât mai mulţi tineri care au ales să calce pragul colegiului nostru. Dacă acum trei ani aveam o singură clasă de a IX-a, acum doi ani două, începând de anul trecut avem trei, iar pe viitor sperăm să avem cât mai mulţi elevi şi, de asemenea, să avem cât mai multe calificări profesionale. Dotările de la laboratoarele de la Corpul C sunt foarte bune pentru toate calificările, tehnician operator, tehnică de calcul, tehnician veterinar, tehnician ecolog. Avem o bază materială destul de învechită, iar ceea ce folosesc elevii în ziua de astăzi corespunde celor mai ridicate standarde. Sper să vedeţi, pe viitor, Colegiul Agricol, într-o transformare permanentă”. Cuvinte frumoase la adresa autorităţilor locale, dar şi a conducerii unităţii de învăţământ liceal a avut şi directorul Ion Bozgă, care a spus, în urma recepţiei lucrărilor, următoarele: „Este o investiţie foarte importantă. Pot să spun că este meritul actualului primar, dar şi a fostului primar, că au accesat la ideea, celor de atunci, de a promova acest proiect. Este o zonă frumoasă, o zonă izolată, o zonă care cândva părea aproape pustie devine o zonă foarte populată pe viitor şi cu o adresabilitate unei categorii sociale mai puţin favorizată economic. Pot spune că aceste condiţii pe care nu le-am avut nici măcar eu când am fost student, la cea mai înaltă formă de învăţământ superior, acum le au elevii din clasa a IX-a până în clasa a XII-a, aici la colegiu. După care studenţii, în cealaltă parte, au campusul universitar făcut de Consiliul Local, cu condiţii deosebite. Este o istorie. Chiar dacă acuma pare un nimic, peste zeci de ani se va menţiona acest moment”.
 

Alte articole din aceeasi categorie:
Comenteaza articolul:
Nume:
Mesaj:
 
Introduceti codul din imagine:
 
 
Mesajele ce contin expresii indecente, injurii, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane, vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Nume: profesor (23.05.2013 10:47)
Bani cheltuti, degeaba,intr-o institutie care produce ANALFABETI si DERBEDEI. Ca toate "colegiile"(?!?!)agricole din tara! P.S.Lucrarile au fost facute de firmele DEPUTATULUI ANALFABET ciocan(nu merita majuscule!) de la ROTUNDA,satul prin care nu trece trenul?
Nume: profesor (23.05.2013 10:47)
Bani cheltuti, degeaba,intr-o institutie care produce ANALFABETI si DERBEDEI. Ca toate "colegiile"(?!?!)agricole din tara! P.S.Lucrarile au fost facute de firmele DEPUTATULUI ANALFABET ciocan(nu merita majuscule!) de la ROTUNDA,satul prin care nu trece trenul?
Nume: profesor (23.05.2013 10:47)
Bani cheltuti, degeaba,intr-o institutie care produce ANALFABETI si DERBEDEI. Ca toate "colegiile"(?!?!)agricole din tara! P.S.Lucrarile au fost facute de firmele DEPUTATULUI ANALFABET ciocan(nu merita majuscule!) de la ROTUNDA,satul prin care nu trece trenul?
Nume: si...%? se strange malaisu', ehe..., e "criza" la demagogii hoti psd (23.05.2013 02:35)
...trebe cota pesdeilor, slugile lui stanescu-c.j., s-a cotat din greu anul trecut in 4 randuri de votari, acuma trebe "licitatii", trebe "%...", trebe "zlatina", trebe oamenii sa "pape", trebe strans "malaiul" pt ioroparlamentare si poate costitutie si poa si prezdentiale, ehe... totul pute a starv psd si a furt, cum face psd mereu in tot judetul.
.

Fostul director de la CN " A.I. Cuza" Corabia a încetat din viață

Cu profună durere creștinească vă aducem vestea trecerii la cele vesnice a Domnului Profesor Soare Niculae.  Fost inspector școlar de fizică și chimie, director și profesor al CN " A.I. Cuza" Corabia a educat generații întregi.

 

Omul zilei

Ileana Ghiţă, director la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) pentru modul în care soluţionează problemele cetăţenilor aflaţi în nevoie. 

Sondaj de opinie
Daca maine ar avea loc alegeri prezidentiale pe cine ati vota?
  
VREMEA OLTULUI

Întrebarea zilei

Pentru a raspunde intrebarilor noastre sau pentru a participa la dezbaterile publice, fie accesati site-ul www.gazetaoltului.ro, sectiunea INTREBAREA ZILEI, fie ne scrieti pe e-mail: gazetaoltului@yahoo.com, redactia@gazetaoltului.ro sau pe adresa redactiei.

Este adevărat că în Caracal hoţii de fier vechi au furat capacele de canal?

Comenteaza si tu

.

… renovarea sediului de primărie din Găneasa a durat 14 ani?

 

 

POZA ZILEI

 

Gazeta Oltului revine cu o nouă provocare pentru cititorii fideli și nu numai.

Rubrica „Poza Zilei" oferă posibilitatea celor pasionați de fotografie să trimită poze amuzante sau ipostaze inedite pe adresa redacției de e-mail: gazetaoltului@yahoo.com sau pe pagina de Facebook: Gazeta Oltului.

 

Ultimele comentarii
pentru CACARACALEAN (2014-08-27 11:45:47.0)
Vezi ma ca ti-au inlesnit tiganii accesul la caca de la canal...au furat capacele. Sa nu uiti de fratit-o Cacate, sa-l inviti la masa. BAGATI-AI PULA IN MATA!
doru (2014-08-27 11:10:21.0)
Chiar psd-ul nu a gasit unul de-al lor get beget.trebuia sa apeleze la pdl.?nu va mai recunosc.
spalatorul de chiloti via cotrocica (2014-08-27 10:11:20.0)
Du-te ba,impostorule ,incultule prost care esti ,dl.Ponta se sterge la ...cu tine,pune mana pe carte tradatorule ordinar,ai plecat de la pnl ca sa cureti javra inculta de soaie ... Nu cumva esti verisorul lu vopsita din Plescoi,aceeasi cultura aceeasi educatie ,ce sa mai vorbesc ,lasa-ne cu incultura ta de bolsevic ordinar ,populari bolsevici ,va duce incultul bolsevic hahaila de lant unde vrea .Vorba din popor ,,V-ati luat dupa gandac sa va duca la c....kt''. Hai marsh ca nu suport bolsevicii ...
KIKI (2014-08-27 10:09:58.0)
Persoana suparata pe sat e in necunostinta de cauza!posturile libere sunt afisate la vedere pe net.daca a dat concurs 2014 si are nota mare putea sa solicite un post in sed publica din 4 august.pt cei cu note din alti ani vor putea cere un post abia maine 28 august asa ca au fost primi la rand!daca nu le-a placut ce si unde sunt posturile asta-i alta poveste!
Socrate (2014-08-27 09:41:35.0)
Iohannis este prin firea si educatia lui un om binevoitor, politicos, bine intentionat si da dovada de o modestie decenta, pe cand Ponta le mimeaza, asta cand nu e, mai mereu, de-a dreptul neam prost...
POLITICA
 • Ordonanţă prin care primarii să poată trece la alt partid, fără să-şi piardă mandatul
 • PNL şi PLR „se bat” pe primarii din judeţ
 • Ascensiunea lui Darius Vâlcov, girată de vicepremierul Liviu Dragnea!
 • Semnături pentru Elena Udrea la Olt
 • Darius Vâlcov este noul ministru al Bugetului
 • ACTUALITATE
 • Ţara lui Bercea!
 • Băncile, obligate să afişeze toate comisioanele aferente tranzacţiilor la bancomate
 • Agenţiile de turism din Olt se întrec în oferte
 • Produsele confiscate de Fisc aduc bani frumoşi la vistieria statului
 • Acţionarii Nuclearelectrica au aprobat participarea cu 2 milioane de euro la proiectul reactoarelor 3 şi 4
 • EVENIMENT
 • Un avion utilitar a „gazat” baza militară
 • Măsuri de prevenţie pentru sezonul competiţional 2014-2015
 • Biserici reclamate că fac prea mult zgomot
 • „OK” pentru trei piscine din Slatina
 • Acoperiş luat de vânt la Scorniceşti
 • Leu cu leu se face rai
 • Cursuri de calificare gratuite pentru femeile defavorizate
 • OMS cere interzicerea vânzării ţigărilor electronice minorilor
 • APIA începe controalele
 • Bilete de tratament pentru pensionarii olteni
 • ADMINISTRATIE
 • Alte şapte blocuri reabilitate
 • Lucrările la baza de la Deveselu vor fi gata până la finalul anului!
 • Primăriile din Olt vor clasifica hotelurile, vor autoriza plajele şi vor emite brevete de turism - proiect
 • Americanii susţin educaţia la Deveselu
 • Fermierii olteni pot accesa credite de la nouã bãnci
 • INVATAMANT
 • Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului continuă
 • Pânza de păianjen de la ISJ Olt ţine pe loc învăţământul oltean!
 • Mii de elevi olteni vor primi rechizite de la stat
 • Adio numiri la ISJ Olt pe criterii politice
 • Amintiri de la Paris
 • SĂNĂTATE
 • Cadru legislativ nou pentru farmaciile din Olt
 • Diaconescu, DSP Olt: ”Rezultatul poate fi anunţat şi peste o lună!”
 • Medicamente pentru bolnavii de cancer, retrase de la comercializare
 • Farmaciile cu program non-stop riscă să se închidă!
 • 100.000 lei pentru morga de la SJU Slatina
 • CULTURA
 • Ansamblul folcloric „Brâuleţul” din Pârşcoveni, cel mai bun
 • Tabăra „Maestru şi ucenic” pe meleaguri bistriţene
 • Invitatie în capitala valsului minţii
 • Sesiuni de caricaturi la minut
 • „Dârjovul” din Valea Mare, un ansamblu folcloric cu palmares bogat
 • MONDEN
 • Mădălina Ghenea infirmă zvonurile din presă
 • Mădălina Ghenea, o nouă cucerire
 • Dr. Oz: Dieta de 2 săptămâni care te scapă rapid de burtă
 • Verdeţuri de care trebuie să profiţi vara. Cum te ajută ele
 • Reţete de exfoliante naturale pentru o piele perfectă
 • SPORT
 • AS Milcov, pe terenul celor de la Petrolul Potcoava!
 • Oltul Scorniceşti, la Avântul Coteana: meci greu!
 • CSM Slatina, amical cu SCM Piteşti: repetiţie pentru campionat!
 • Conchistadorii lui Vâlcu au înălţat drapelul României pe tărâm francez!
 • Şofaru: ”Avem şansa a doua cu Vediţa!”
 • © - Toate drepturile rezervate - Gazeta Oltului
  Best view in Mozilla Firefox