Cotidian Judetean de Atitudine si Informare
Astazi:  
Colegiul Agricol Slatina se bucură de un campus modern
Recepţia lucrărilor de reabilitare, în prezenţa edilului Minel Prina
Arhiva 22 mai 2013
Autor articol: Cătălin Fircoiu
1243 vizualizari

Minel Prina, primarul municipiului Slatina, împreună cu Cristi Cizmaru, administratorul public al urbei, au făcut, ieri după-amiază, recepţia lucrărilor de reabilitare realizate în mai bine de un an de zile la Colegiul Naţional Agricol „Carol I”. Proiectul s-a bucurat şi de finanţare europeană, iar valoarea totală a acestuia este de aproximativ 83 miliarde de lei vechi. Cu aceşti bani s-a reabilitat corpul C al unităţii de învăţământ, a fost reabilitat căminul internat, s-a făcut extinderea cantinei, a fost reamenajat atelierul mecanic şi, totodată, racordul de canalizare la sistemul municipal de canalizare a fost refăcut.

Alături de cei doi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, a fost prezent şi Simona Antonie, directorul Colegiului Agricol, dar şi Ion Bozgă, directorul Facultăţii de Management Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală Filiala Slatina din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, instituţie care funcţionează în curtea aceleiaşi unităţi de învăţământ liceal. Şi, am putea spune că la ora actuală, având în vedere lucrările realizate aici, că CNA „Carol I” este unul dintre cele mai frumoase colegii slătinene, cu un campus care se ridică la standarde europene. Edilul, însoţit de administratorul public, dar şi de cei doi directori, au vizitat fiecare clădire modernizată, iar la final s-au arătat mulţumiţi de ceea ce au văzut.

„În linii mari a ieşit foarte frumos, sunt mulţumit de calitatea lucrărilor la acest campus şi de ceea ce s-a făcut aici, bineînţeles mai sunt de făcut mici retuşuri, dar şi acestea se vor remedia. În schimb, mă bucur că am dat o destinaţie acestor spaţii, prin proiect cu finanţare europeană, a cărui valoare este undeva la 83 de miliarde lei vechi. Am reuşit să reabilităm patru clădiri, să le dotăm la standarde care satisfac orice necesitate şi din punct de vedere al liceului, dar şi al facultăţii, şi să refacem şi canalizarea. Ştiţi şi dumneavoastră, în fiecare an, aveam probleme cu obţinerea autorizaţiei sanitare, pentru că era o fosă, care funcţiona sau nu funcţiona. În momentul de faţă avem o canalizare care este funcţională. Şi echipa de implementare, dar şi directorii, au pus umărul şi au avut o colaborare, zic eu destul de bună, astfel încât toate aceste proiecte să iasă aşa cum ne-am dorit foarte bine”, a spus primarul Minel Prina.

Sală de festivităţi şi laboratoare, în locul unei clădiri dărăpănate

Edilul Slatinei a vorbit şi despre o clădire, rămasă acum aproape 20 ani fără o destinaţie, care a fost transformată într-o sală de festivităţi, dar şi în mai multe laboratoare. Era o clădire dărăpănată despre care zici că abia acum a fost construită. „Mă bucur că o clădire care din anul 1994 sau 1995 nu mai avea o destinaţie şi era efectiv o dărăpănătură, în momentul de faţă este dotată sau e prevăzută cu o sală de festivităţi cu 50 de locuri, dar din ceea ce am văzut se poate extinde până la 100 de locuri lejer, plus dependinţele administrative şi cinci laboratoare, ceea ce este foarte, foarte important. Prin acest proiect, am consolidat o clădire despre care, dacă aţi fi văzut-o atunci când au început lucrările, singur spuneaţi că acolo nu se mai putea face nimic. Însă, în momentul de faţă avem laboratoare şi elevii care vor să înveţe o meserie cu siguranţă vor putea să facă lucrul acesta în condiţii decente. Noi considerăm că ne-am făcut treaba, iar în momentul de faţă predăm aceste lucrări, aceste imobile directorilor, pentru a se folosi de ele şi să auzim peste ani că de la Colegiul «Carol I» sau facultatea din Slatina au ieşit nişte profesionişti”, a adăugat Prina.

Urmează asfaltarea aleilor

În perioada imediat următoare, la Colegiul Agricol se vor face şi alte modernizări şi ne referim aici la asfaltarea aleilor din incinta celor două unităţi de învăţământ. Însă, de data aceasta Primăria şi Consiliul Local Slatina nu îşi vor mai aduce vreun aport, banii provenind din alte surse. „Banii de asfaltări provin de la sursele extra-bugetare, avem spaţii pe care le avem închiriate unei firme de construcţii şi, cumva prin compensare, ne vor ajuta prin asfaltarea curţii unităţii de învăţământ. Sper ca într-o lună, o lună şi jumătate, aceste lucrări să fie gata”, a spus Simona Antonie. După vizitarea cantinei, dar şi a căminului internat, care are în total zece camere, cu câte cinci paturi, dar şi cu baie proprie, directorul CNA „Carol I” a completat: „Mulţumesc pentru sprijinul şi încrederea care ne-au fost acordate. Învăţământul agricol nu se bucură de o poziţie foarte bună, în rândul formelor de învăţământ, în rândul filierelor, dar domnul primar are încredere în noi, a ştiut că investiţia Primăriei va avea un viitor aici. Nu trebuie să uităm că suntem cea mai veche instituţie de învăţământ din Slatina, fiinţăm de la 1883, şi vreau să vă spun că de anul trecut ne bucurăm, din nou, de cât mai mulţi tineri care au ales să calce pragul colegiului nostru. Dacă acum trei ani aveam o singură clasă de a IX-a, acum doi ani două, începând de anul trecut avem trei, iar pe viitor sperăm să avem cât mai mulţi elevi şi, de asemenea, să avem cât mai multe calificări profesionale. Dotările de la laboratoarele de la Corpul C sunt foarte bune pentru toate calificările, tehnician operator, tehnică de calcul, tehnician veterinar, tehnician ecolog. Avem o bază materială destul de învechită, iar ceea ce folosesc elevii în ziua de astăzi corespunde celor mai ridicate standarde. Sper să vedeţi, pe viitor, Colegiul Agricol, într-o transformare permanentă”. Cuvinte frumoase la adresa autorităţilor locale, dar şi a conducerii unităţii de învăţământ liceal a avut şi directorul Ion Bozgă, care a spus, în urma recepţiei lucrărilor, următoarele: „Este o investiţie foarte importantă. Pot să spun că este meritul actualului primar, dar şi a fostului primar, că au accesat la ideea, celor de atunci, de a promova acest proiect. Este o zonă frumoasă, o zonă izolată, o zonă care cândva părea aproape pustie devine o zonă foarte populată pe viitor şi cu o adresabilitate unei categorii sociale mai puţin favorizată economic. Pot spune că aceste condiţii pe care nu le-am avut nici măcar eu când am fost student, la cea mai înaltă formă de învăţământ superior, acum le au elevii din clasa a IX-a până în clasa a XII-a, aici la colegiu. După care studenţii, în cealaltă parte, au campusul universitar făcut de Consiliul Local, cu condiţii deosebite. Este o istorie. Chiar dacă acuma pare un nimic, peste zeci de ani se va menţiona acest moment”.
 

Alte articole din aceeasi categorie:
Comenteaza articolul:
Nume:
Mesaj:
 
Introduceti codul din imagine:
 
 
Mesajele ce contin expresii indecente, injurii, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane, vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Nume: profesor (23.05.2013 07:47)
Bani cheltuti, degeaba,intr-o institutie care produce ANALFABETI si DERBEDEI. Ca toate "colegiile"(?!?!)agricole din tara! P.S.Lucrarile au fost facute de firmele DEPUTATULUI ANALFABET ciocan(nu merita majuscule!) de la ROTUNDA,satul prin care nu trece trenul?
Nume: profesor (23.05.2013 07:47)
Bani cheltuti, degeaba,intr-o institutie care produce ANALFABETI si DERBEDEI. Ca toate "colegiile"(?!?!)agricole din tara! P.S.Lucrarile au fost facute de firmele DEPUTATULUI ANALFABET ciocan(nu merita majuscule!) de la ROTUNDA,satul prin care nu trece trenul?
Nume: profesor (23.05.2013 07:47)
Bani cheltuti, degeaba,intr-o institutie care produce ANALFABETI si DERBEDEI. Ca toate "colegiile"(?!?!)agricole din tara! P.S.Lucrarile au fost facute de firmele DEPUTATULUI ANALFABET ciocan(nu merita majuscule!) de la ROTUNDA,satul prin care nu trece trenul?
Nume: si...%? se strange malaisu', ehe..., e "criza" la demagogii hoti psd (22.05.2013 23:35)
...trebe cota pesdeilor, slugile lui stanescu-c.j., s-a cotat din greu anul trecut in 4 randuri de votari, acuma trebe "licitatii", trebe "%...", trebe "zlatina", trebe oamenii sa "pape", trebe strans "malaiul" pt ioroparlamentare si poate costitutie si poa si prezdentiale, ehe... totul pute a starv psd si a furt, cum face psd mereu in tot judetul.
.

 

Legea prin care declarația pentru minorii care călătoresc în străinătate e valabilă trei ani, promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinatate, care prevede că declarația părinților pentru minorii care călătoresc în străinătate poate fi eliberată pentru mai multe călătorii pentru o perioadă de trei ani, fără menționarea destinațiilor. Legea prevede și exceptarea de la prezentarea declarației părinților sau tutorelui pentru minorii care au domiciliul sau reședința stabilite în statul de destinație și eliminarea obligativității menționării scopului deplasării și a rutei în cuprinsul declarației notariale ce conține acordul părinților de efectuare a călătoriei de către cetățeanul român în străinătate însoțit de o altă persoană. Actul normativ stipulează introducerea cărții electronice de identitate ca document de călătorie și eliberarea pașapoartelor de serviciu și pentru personalul autorităților publice care candidează pentru posturi în cadrul unor organizații, instituții sau misiuni internaționale, dacă se solicită expres, sau care ocupă funcții de expert național detașat la instituțiile UE.


 

Omul zilei

Vlad Coneschi, care a reprezentat cu mândrie orașul nostru în semifinala Next Star.

Sondaj de opinie
.

 

Întrebarea zilei

Pentru a raspunde intrebarilor noastre sau pentru a participa la dezbaterile publice, fie accesati site-ul www.gazetaoltului.ro, sectiunea INTREBAREA ZILEI, fie ne scrieti pe e-mail: gazetaoltului@yahoo.com, redactia@gazetaoltului.ro sau pe adresa

redactiei.

  Întrebarea zilei

Cine este profesorul din Olt care nu a venit ieri  la ore pentru a-și duce mașina la service?

              Comenteaza si tu

Ultimele anunturi adaugate
Tanar 37 de ani,sincer, romantic doresc sa cunosc o fata serioasa, familista, poate avea si un copil, pentru casatorie sa locuieasca la mine. Cer si ofer serozitate. telefon 0723242300
Directoru
ofer sfaturi si tratamente naturiste pentru vindecarea si tratarea diverselor afectiuni sau boli, rog seriozitate.
andrei toader
Salut toti oamenii de bine ai orasului Slatina, in care am crescut si in care am copilarit. Nu as scrie ceea ce urmeaza daca nu ar fi cazul sau o urgenta de sanatate. De ceva timp, dupa o banala operatie de apendicita la SJU OLT, la circa o saptamana dupa externare au aparut niste stari de panica, tremuraturi, spasme musculare, slabitul vederii, dureri de coloana si de muschi, anemie, mici amnezii,paralizii, dureri de stomac si altele. Mi s-a depistat o infectie , zic cei de la spital, cu e-coli, luata probabil tot din spital. Am slabit de la 70 de kg la 53. Mi s-au recomandat analize scumpe, pe care nu mi le permit, nefiind nici asigurat, nici cu job. Am tot umblat pe la urgente, unde toti se uita la tine, iti fac un ecograf si te trimit acasa cu o reteta, si aia foarte scumpa, pe care nu mi-o permit, si de unde poti lua si bacterii, recent trei persoane au luat west nile de la niste tantari-tigru, pe car ei-am vazut si eu in spital. Este grav ce se intampla in spitalele din Romania, este grav ca nu se sterilizeaza ustensilele si acele de seringa sau mastile de oxigen, precum si sertarele vechi de 20 de ani si ruginite, unde mii de pacienti isi pun mancarea si mainile. Pe scurt, solicit oamenilor de bun simt, daca mai exista asa ceva , sa ma ajute cum pot, financiar, pentru o serie intreaga de analize-am un intreg dosar de analize medicale de la UPU- cum ar fi rmn-uri, ct-uri, analize detaliate de orl, endocrinologie si dermatologie si altele, ideal aceste analize fiind necesare pentru a descoperi ce am si pentru a sti ce sa tratez. Imi este greu sa scriu aceste randuri, neavand posibilitati financiare, si avand si parinti cu probleme de sanatate si fara posibilitati de a-mi face aceste analize, eu nu doresc decat sa ma ajut singur si sa strang banii necesari, pentru analize de exemplu la Clinica Fundeni din Bucuresti, imi sunt necesari cel putin 1000 de euro. Imi doresc o viata frumoasa, linistita, plina de afectiune si comunicare cu cei din jur. Este si greu sa apelez la voi, cetatenii Slatinei si oameni de bun simt, dar nu am alte optiuni, poate asa cineva vede si ma poate ajuta . Astept mesajele voastre si ajutorul vostru la sediul redactiei sau la contul bancar :RO55RZBR0000060001264768. Tel de contact 0769679866. Mail: andrei_or_andrei@yahoo.com Cu respect, un cetatean simplu, Andrei Toader.
toader andrei
ofer meditatii super-ieftine acum si online, 5 ron / 30 de minute la limba engleza, limba romana, psihologie, biologie, istorie, geografie, fotografie, sah.
andrei toader
vand placa de indreptat parul , marca elle, noua, neutilizata, pret de criza 160 ron
toader andrei
 
.


… astăzi premierul Dacian Cioloș va fi prezent la Pirelli Tyres pentru a lua parte la inaugurarea unei noi investiții?

 

Ultimele comentarii
Vlad Tepes (2016-10-01 20:29:17.0)
Replica pentru cei ce au scris mizeriile demai sus: Mai nenorocitilor,mizerabililor voi stiti cat au suferit unii din cei care au 100 ani? Unii au trecut prin razboaie,cutremure,foamete si uite ca au rezistat. Voi aveti ajutoare pentru nemunca si muriti de foame.Decat sa jigniti pe cei pe care nu-i cunoasteti mai bine v-ati vedea gunoiul din mintea voastra.Asta sunteti niste gunoaie,pleava societatii,cum ganditi asa sunteti.Mergeti in alte tari sa vedeti cum isi respecta batranii . Daca ar fi parintii vostrii ce le-ati face ? Nu va doresc decat sa ajungeti su voi la 100 de ani iar copiii vostrii sa va arunce la gunoi mizerabililor.
Pt neica nimeni Iordache (2016-10-01 17:06:36.0)
Bai acest om, este o nulitate, s-a folosit de functia sotiei pt a se da mare scula. Acum vine si ne vorbeste ca un profet. Ai uitat bai nimeni, cand ai venit in VAleni si ai promis ca faci si dregi, nu ai avut bunul simt sa dai macar un suc pt fraierii care ti-au pus bannere pe stalpi, sau poate ai dat si UNUL SAU DOI SMECHERI au luat si nu au dat nimic. Te intreb bai NIMENI ce esti, prin Valeni, ca face parte din colegiul tau, afara de campania pt presedinte(cand si atunci te visai mare mahar), ai mai dat? Ce ai facut tu si PSD-ul tau pt comuna care se afla in colegiul care te-a facut parlamentar? Sunteti niste ratati, care dupa ce se vad in scaune nu mai dau prin localitati, ca li se prafuie masina sau de frica ca le striga cetatenii ca aia din PSD ii jecmanesc ca in codru. o sa ajungeti sa va mancati unii pe altii ca de la prostime numai aveti ce lua, i-ati belit de tot. Sa mai pupi parlamentar, cand ti-oi pupa crucea.
ha ha ha (2016-10-01 16:58:23.0)
Bai Oprescule, ai uitat doi ratati de la Valeni, care se dau mari lingai, tata si fiu, a mintit toata comuna ca voi sunteti cei mai buni prieteni, ha ha ha ha ha
BNR (2016-10-01 12:04:27.0)
Cand vin alegeri aveti reserve.MARS BORFASILOR PSD
Publicitate

 


 

 

 

POLITICA
 • Florin Iordache: „PSD va câştiga alegerile parlamentare şi va propune premier”
 • Listele pentru parlamentare, încă ţinute… secret
 • Cât de siguri sunt liberalii olteni pentru un loc de senator şi altul de deputat?!
 • Primarii în funcție se jocală cu nervii șefilor de partid
 • Noul Guvern „CIOLOŞ”: Oltenia, fără nici un ministru!
 • ACTUALITATE
 • Dacian Cioloş în vizită la Pirelli - Slatina
 • Fermierii olteni trebuie să se grăbească!
 • Elevii olteni, instruiţi să respecte legea
 • Lecţie civică predată în parcările Lidl
 • Carmen Marinescu, fost preşedinte la Tribunalul Olt a fost condamnată
 • EVENIMENT
 • Accident cu victime la Găneasa
 • Siguranţa rutieră, o prioritate pentru poliţiștii olteni
 • Ziua Porţilor Deschise la IPJ Olt
 • Pirelli își va prezenta un nou proiect
 • Jandarmii olteni, în misiune pentru siguranţa cetăţenilor
 • Caracalenii vor primi tichete sociale
 • Persoanele care au împlinit 100 de ani primesc bani de la CJ Olt
 • Mai sunt câteva zile pentru dosarele programului „Bani de liceu”
 • Rata şomajului, în uşoară creştere la Olt
 • Slătinenii, aşteptaţi să depună cereri pentru tichetele sociale
 • ADMINISTRATIE
 • Primăria Caracal investește în infrastructură
 • Şase primării au primit bani din fondul de rezervă al Consiliului Judeţean Olt
 • Consilierii judeţeni au aprobat noi proiecte
 • Consilierii judeţeni vor aproba noi proiecte
 • PRIMARII COMUNELOR OSICA DE SUS ŞI SPRÂNCENATA ŞI-AU PIERDUT MANDATELE
 • INVATAMANT
 • Se caută soluții pentru autorizarea unităților școlare
 • Concursul pentru posturile de directori de şcoli, monitorizat la sânge
 • Promovabilitate de 59,75% la examenul de Bacalaureat în Olt
 • Concurs de matematică aplicată la C.T. ”Alexe Marin” Slatina
 • Un altfel de examen la USAMV Slatina
 • SĂNĂTATE
 • Zeci de copii cu păduchi în unităţile şcolare din judeţ
 • Se reiau concursurile la SJU Olt
 • Bolnavii olteni pot fi îngrijiţi gratuit, la domiciliu
 • Doctorul Gheorghe Ciobanu vrea schimbări în sistemul medical
 • Spitalul Municipal din Caracal poate trece la un alt nivel
 • CULTURA
 • Grigore Călin lansează o nouă carte
 • „SIERANEVADA”, pe scena Teatrului Naţional din Caracal
 • Gabriel Cîndea, marele câştigător al Festivalului „Corabia de aur”
 • Un nou concurs la Biblioteca Virgil Carianopol din Caracal
 • „SIERANEVADA”, pe scena Teatrului Naţional din Caracal
 • MONDEN
 • HOROSCOP 2016: Previziuni astrale pentru fiecare zodie
 • SPORT
 • Cel mai bun sportiv din judeţul Olt este militar!
 • Meciul Recolta Stoicănești – AS Milcov întrerupt în minutul 88!!
 • Halep acuză accidentarea de la US Open » Ce decizie a luat românca
 • Micii judoka, în competiţie
 • AS Milcov a remizat cu Potcoava
 • © - Toate drepturile rezervate - Gazeta Oltului
  Best view in Mozilla Firefox