Cotidian Judetean de Atitudine si Informare
Astazi:  
Primarul comunei Priseaca, de neconvins
Publicat: duminică 12.01.2014
În urma inspecţiilor efectuate de către Garda Naţională de Mediu, pe amplasamentul fostei halde de deşeuri industriale din comuna Priseaca, jud. Olt, primarul comunei Priseaca, Gheorghe Florea, a fost amendat. Edilul nu a respectat obligaţiile ce revin autorităţilor administraţiei publice locale de a acţiona pentru refacerea şi protecţia mediului.
Arhiva 12 ianuarie 2014
Autor articol: Florentina Voicu
747 vizualizari

La ultima inspecţie a reprezentanţilor GNM din luna septembrie 2013, s-a constatat că, în zona versantului depozitului de deşeuri, au fost acoperite gropile, însă nu a fost realizată nivelarea şi refacerea terenului. În plus, în zona de mijloc a haldei, există încă trei gropi de excavaţie, de dimensiuni mari. Realizarea lucrărilor de refacere a terenului, domeniu public al comunei Priseaca, a fost impusă cu ocazia inspecţiilor anterioare. În baza acestor constatări, pentru nerespectarea obligaţiilor ce revin autorităţilor administraţiei publice locale de a acţiona pentru refacerea şi protecţia mediului, primarul comunei Priseaca, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, urmând ca, în termen de o lună, să transmită Gărzii Naţionale de Mediu, graficul de lucrări şi termenele propuse pentru finalizarea refacerii terenului domeniu public al comunei Priseaca.

Uite groapa, uite nu e…

Documentele de inspecţie întocmite de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Olt, au fost comunicate contravenientului prin poştă, întrucât acesta a refuzat semnarea lor. Totodată a întocmit şi o contestaţie împotriva procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, care, în momentul de faţă, este în curs de soluţionare, pe rolul Judecătoriei Slatina, având ca termen de judecată, data de 3 februarie.
Groapa de gunoi de la Priseaca a fost formată până în anii `90. Aici, ALRO Slatina aducea deşeuri de aluminiu, fier şi anozi, pe lângă cenuşa aferentă procesului tehnologic. Ultimii ani au fost dedicaţi ecologizării. Aşa şi primăria Priseaca a primit adrese prin care i se cerea să ecologizeze halda de gunoi. Aşadar, primarul comunei hotărăşte să înceapă procedura de ecologizare. Aceasta trebuia începută cu alegerea unei firme, care trebuia să obţină anumite autorizaţii de la Agenţia de Protecţie a Mediului Olt. Halda, cu alte cuvinte trebuia acoperită cu pământ, împreună cu toate etapele ce se impun, conform legii. Numai că, acest procedeu nu a fost înţeles exact de către edil, care în loc să acopere halda, acesta a descoperit-o. În vara anului 2013, la locul cu pricina au fost găsite două buldoexcavatoare care săpau în interiorul „muntelui”, iar maşinile cărau. Garda de Mediu, care s-a sesizat în acest sens, a continuat verificările de-atunci şi până astăzi, urmând ca în anul 2014 să realizeze alte inspecţii, până când situaţia haldei de la Priseaca, va fi sub control.
 

Alte articole din aceeasi categorie:
Comenteaza articolul:
Nume:
Mesaj:
 
Introduceti codul din imagine:
 
 
Mesajele ce contin expresii indecente, injurii, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane, vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Nume: priseceanu (12.01.2014 21:20)
Pai de unde sa mai avem bani de apartamente in bucuresti si masini audi de se oftica cumnatul contabil k el are doar ap in buc si mai e si analfabet 'doar ii face documentele contabile contabilul de la balteni si e platit cu 1000 ron. Curtea de conturi a constatat asta.halal escroci primarul cumnat cu contabilul minunea de la priseaca
.

Noul şef DIICOT, avizat de CSM

Daniel Constantin Horodniceanu, propus de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DIICOT, a susţinut luni interviul în cadrul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. În urma interviului, cu majoritate de voturi, membrii CSM au dat aviz pozitiv pentru noul şef DIICOT. Avizul este unul consultativ, iar decizia finală îi aparţine preşedintelui Iohannis.

Omul zilei

Dan Iova, edilul şef al comunei Vulpeni pentru implementarea proiectului parcului fotovoltaic

Sondaj de opinie
Sunteti de accord cu activitatea preotilor care percep taxe in lacasele de cult?
  
.

 

Întrebarea zilei

Pentru a raspunde intrebarilor noastre sau pentru a participa la dezbaterile publice, fie accesati site-ul www.gazetaoltului.ro, sectiunea INTREBAREA ZILEI, fie ne scrieti pe e-mail: gazetaoltului@yahoo.com, redactia@gazetaoltului.ro sau pe adresa redactiei.

Directorul cărei firme din Olt a „uitat” să trimită mai multe contracte de muncă la ITM?

Comenteaza si tu

Ultimele anunturi adaugate
Primăria comunei Iancu Jianu, cu sediul în comuna Iancu Jianu, , judeţul Olt organizează concurs pentru ocuparea postului vacant de Şef Serviciu Voluntar pentru situaţii de urgenţă, pe perioada nedeterminata în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Iancu Jianu si 2 posturi vacante de muncitor (sofer) in cadrul serviciului PSI,pe perioada nedeterminata. Proba scrisă va avea loc în data de 26 mai 2015 , ora 09.00 la Primăria comunei Iancu Jianu. Interviul avea loc în data de 27 mai 2015, ora 09.00 la Primăria comunei Iancu Jianu. Poate participa la concursul pentru ocuparea postului persoana care îndeplineşte următoarele condiţii: Condiţii generale: - are cetăţenia română şi domiciliul în România; - cunoaşte limba română, scris şi vorbit; - are vârsta minimă reglementată de prevederile legale; - are capacitate deplină de exerciţiu; - are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate. - nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea. Condiţii specifice pentru sef SVSU: - studii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat - permis de conducere categoria B+C -cunostinte PC Condiţii specifice pentru muncitori : - studii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat - permis de conducere categoria B+C Dosarele de înscriere la concurs se vor depune la secretarul comisiei, până pe data de 15 mai 2015, ora 16.00 şi vor cuprinde: a) cerere de înscriere la concurs; b) copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz; c) copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, copiile documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor specifice; d) copia carnetului de muncă, conformă cu originalul, sau, după caz, o adeverinţă care să ateste vechimea în muncă, în meserie şi/sau în specialitatea studiilor; e) cazierul judiciar f) adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului sau de către unităţile sanitare abilitate; g) curriculum vitae;. Copiile după actele prevăzute mai sus se prezintă însoţite de documentele originale.
PRIMARIA IANCU JIANU
Balustrii si stalpisori din marmura 60 bucati matuiti sau lustruiti, se utiliza la balcoane, trepte, terase masute din marmura -Dimensiunile balustru: inaltime 50-90cm, grosime 7-10cm la alegere detalii pe balustrii.marmoro.info
Daniel Dan
Travertin lungimi libere sau travertin taiat la dimensiuni standard, spalturi calitate la pret foarte avantajos alte detalii http://travertin.marmoro.info
Daniel Dan
Vand casa 5camere din caramida,in comuna Icoana Olt,bucatarie,beci,magazie,garaj,fantana,gard beton armat,livada pomii 50buc,bolta vita de vie,teren intravilan3927mp,carte funciara,zona centrala a comunei.
Daniel
Profesor ofer meditatii la matematica pentru pregatirea examenelor nationale: Evaluarea Nationala, Bacalaureat, Scoala de Politie. Ofer consiliere in efectuatea temelor. Asigur recuperarea materiei si succes garantat! 0768182590
adrian
 
.

…în satul Salcia există o biserică începută şi neterminată de zece ani?

 

 

POLITICA
 • Băsescu: Ponta va rămâne premier până în 2016
 • Sondaj Avangarde: 76% dintre români au încredere în Klaus Iohannis
 • Schimbări în Primăria Caracal
 • PMP a ales: ,,Cu VICTOR spre VICTORIE!“
 • Deputat la deputat nu-şi scoate Ochi
 • ACTUALITATE
 • Săptămână de foc pentru Şova şi Dragnea
 • COMUNICAT DE PRESA
 • 160 ha cultivate au fost afectate de grindină
 • Militarii americani un exemplu pentru deveseleni
 • Amenzi date de CJP Olt
 • EVENIMENT
 • Explozie la Caracal
 • Scutul NATO de la Deveselu, aproape gata
 • Acoperişul spitalului din Schitu a fost luat de vânt
 • Accident rutier la Optaşi
 • Accident rutier de 1 Mai
 • Marii fermieri vor depune doar centralizatoarele pentru subvenţii
 • Persoanele cu handicap, nerespectate la Olt
 • Mii de bilete de tratament alocate pentru Olt
 • Cozi de zeci de oameni în fiecare dimineaţă la magazinele second hand
 • Scutirea medicalã, scuza asistaţilor sociali din Olt
 • ADMINISTRATIE
 • 11 primării din Olt au cerut avizul consultativ gratuit la Camera Agricolă
 • Proiect de mare anvergură la Vulpeni
 • Încep reabilitările pe fonduri de la UE
 • Port turistic la Corabia din toamnă
 • Curse de persoane în transportul rutier
 • INVATAMANT
 • Sesiune specială pentru olimpici
 • Locuri la creşă
 • Schimbări la ISJ Olt
 • SĂNĂTATE
 • Programul de reconstrucţie mamară este refinanţat de stat
 • ADHD: Cum poate să fie ajutat copilul hiperactiv și neatent
 • Spitalele din Olt şi-au cumpărat cititoare de carduri
 • Sute de cazuri de diabet la Olt
 • Situația bolnavilor de gripă, sub control la Olt
 • CULTURA
 • Festivalul de teatru de la Caracal dedicat lui Amza Pellea
 • Invitaţie la teatru
 • Artă abstarctă
 • Se dă startul atelierelor de teatru
 • MONDEN
 • Topul profesiilor care predispun cel mai mult la adulter
 • Micii au sfârâit la Olt fără frica amenzilor usturătoare
 • Horoscop luna MAI
 • Ce minciuni spun femeile și bărbații la prima întâlnire
 • Obiceiuri proaste, dar cu efect benefic pentru sănătate
 • SPORT
 • Oltul dă campioni la kaiac – canoe
 • FC Olt este la un pas de desființare
 • AS Milcov a remizat cu Potcoava
 • © - Toate drepturile rezervate - Gazeta Oltului
  Best view in Mozilla Firefox