Cotidian Judetean de Atitudine si Informare
Astazi:  
„Mi-aș dori o susținere mai mare din partea autorităților locale” -interviu realizat cu Barbu Daniel, campion național la skandenberg
Barbu Daniel este campion național de seniori la skandenberg și a reprezentat cu mândrie Slatina și județul nostru la competițiile naționale și internaționale. A reușit să cucerească numeroase medalii dar, pentru a afla mai multe despre rezultatele obținute și despre cum a ajuns să practice acest sport, am stat de vorbă într-un interviu, cu Barbu Daniel, sportivul care a făcut performanță la skandenberg.
Arhiva 20 martie 2017
Autor articol: Mădălina Stîlpeanu
1795 vizualizari

 Pentru început am dori să ne spui câteva cuvinte despre tine.

Mă numesc Barbu Daniel, am 23 de ani, sunt din comuna Optași-Măgura, județul Olt, iar la bază  sunt inginer geodez. Dacă este ceva ce pot spune că mă caracterizezează cel mai tare cred că este iubirea pentru animale. Am avut-o de când mă știu și cu siguranță o să o am pentru toată viața. Cred în dreptatea animalelor și încerc să fac ceva în acest sens, dar asta este o altă poveste.

Când a apărut pasiunea pentru skandenberg?

Skandenberg! O da! Ce mi-am mai rupt coatele prin sportul acesta! Pasiunea pentru skandenberg a apărut de foarte mult timp, încât nici nu-mi aduc aminte prea bine când am făcut primul meci, dacă am câștigat sau am pierdut sau cine a fost primul meu adversar. Cred că un verișor mai mare îmi dădea bătăi de cap la acea vârsta (râde). Cert este și țin minte perfect că în clasa a IV- a l-am învins pe tatăl meu pe bune la un astfel de meci.

De ce skandenberg? Cum ai ales acest sport?

De ce skandenberg? Nici eu nu știu. Poate asta a fost să fie. Am avut talent și în alte sporturi. Cel puțin prin școala generală mă vedeam fotbalist și în niciun caz într-un sport de forță. Neșansa de a merge mai departe în fotbal m-a făcut să intru în această disciplină de luptă a brațelor. Legat de întrebarea de ce am ales acest sport, cred că simplitatea practicării skandenbergului m-a determinat să rămân aici.

Cum ai ajuns sa devii un nume în skandenberg?

Bună întrebare! Și pe cât de bună pe atât de ușor îmi este sa-ti răspund. Prin muncă… prin foarte multă muncă. Nu-ți pot recunoaște însă și faptul că am și avut o înclinație spre acest sport și poate și un genetic bun moștenit de la bunicul meu. Îți povesteam mai sus cum de la o vârstă fragedă reușeam să înving persoane mari atât fizic, cât și ca vârstă.

Care sunt cele mai importante concursuri la care ai participat ? Dar cele mai bune rezultate obținute?

Dacă vorbim strict personal cred că cel mai important a fost primul meu concurs. Se întâmpla acum vreo 7 ani, se numea Cupa Romanațiului și se desfășura la Caracal. Era deja la cea de a doua ediție, dar eu nu știam lucrurile acestea la momentul respectiv. A fost prima mea participare și prima medalie de locul 1 deasemenea. Toată lumea a fost uimită pentru că nu știa de unde am apărut. Mama a fost foarte emoționată când am ajuns acasă, undeva pe la 10 noaptea și m-a văzut cu acel trofeu în brațe. Era un trofeu sculptat în lemn, foarte frumos. O replică a monumentului din Parcul Constantin Poroineanu din Caracal.

Dacă ne referim strict la sport, cu siguranță campionatele europene și cele mondiale sunt cele mai importante competiții la care am participat. Iar în ceea ce privește rezultatele obținute pot spune că am peste 50 de cupe și medalii, ca să nu vorbesc de diplome. Dintre acestea cele mai importante ar fi titlurile de campion național de seniori, mai multe medalii de aur la diferite competiții internaționale și argintul de la Liga Balcanică de anul trecut. O  competiție foarte puternică, desfășurată după un sistem de joc foarte dur.

În ce constau antrenamentele tale? Cum te antrenezi pentru competiții?

Antrenamentele constau în exerciții specifice skandenbergului. În mare parte acestea se realizează cu greutăți, dar nu numai și în foarte multe ore de practică la masa de antrenament. În acest sens am câțiva băieți care mă ajută să mă antrenez și cu această ocazie le mulțumesc.

Pregătirea pentru o competiție începe cu luni înainte,în funcție bineînțeles și de importanța acesteia. O altă perspectivă în afară de cea fizică cred eu că este și felul în care îți abordezi adversarul la masa de concurs. Este un oarecare secret și nu ți-l pot dezvălui.

Ai avut sau ai o susținere în ceea ce privește rezultatele tale în acest sport?

Susținerea a fost aproape strict din partea părinților mei. Ei au suportat costurile deplasărilor la diferitele turnee. Evident mi-aș dori dacă se poate și o susținere din partea autorităților locale. Fac acum apel și la Consiliul Județean Olt dacă poate sprijini în vreun fel viitoarele mele competiții din afara țării. Acest lucru m-ar bucura și m-ar ajuta enorm. Poate aș reuși să urc pe podium la mondiale sau de ce nu să fiu și campion mondial.

Se poate face o carieră din acest sport?

Da. Unii au făcut o cariera din asta, dar nu este și cazul meu. Sunt prea multe lucruri care îmi plac ca să mă mulțumesc doar cu atât.

Recent, la inițiativa ta, a avut loc la Slatina  „Cupa Slatinei la Skandenberg”, invitat special fiind cunoscutul vicecampion european Radu Valahu cu care te-ai și luptat. Ce ne poți spune despre asta și cum au primit slătinenii această competiție?

Da, este adevarat! Am reușit să organizez un astfel de eveniment aici, în Slatina. Îmi doream mai demult acest lucru din prisma faptului că skandenbergul era prea puțin cunoscut în acest oras și lumea nu îl percepea ca pe un sport. Pot spune că slătinenii și nu doar ei, ci toată zona Olteniei au primit foarte bine acest concurs având înscriși la start peste 70 de amatori. Aș putea spune deci că skandenbergul prinde foarte bine oltenilor în general.

Legat de domnul Radu Georgescu zis și *Valahu* pot spune că a acceptat cu plăcere invitația la Slatina unde i-a și plăcut foarte tare. Ne cunoaștem de ceva vreme, suntem prieteni buni, dar nu ne mai întâlniseram niciodată oficial, la masa de concurs. Am avut 6 runde cu acesta și spre uimirea mea și a tuturor cred, am reușit să ma impun cu scorul de 4 la 2 după niște meciuri foarte grele. Pot spune că a fost o luptă pe cinste ca între doi profesioniști ai sportului.

Există suficiente evenimente în Slatina, sau măcar în județul nostru, care promovează această ramură sportivă? Cum ai vedea tu o campanie de încurajare a tinerilor în sensul practicării, măcar la nivel amator, a sportului tău preferat?

Nu! Nu există suficiente competiții în Slatina sau în județul Olt. În schimb, sunt destule în țară și în afară. O campanie aș putea spune am lansat-o eu prin acest eveniment și prin urmatoarele evenimente pe care vreau să le organizez. Bineînțeles că aș avea nevoie și de implicarea sponsorilor în acest sens. Am înființat de asemenea și o echipă de copii pe care o pregătesc.

Ce le recomanzi practicanților începători de skandenberg sau celor care cochetează cu ideea de a încerca acest sport?

Le recomand să vină cu încredere și să nu le fie teamă. Pentru că orice sport aduce după sine mai multă disciplină și evident mai multă sanatate. Deci, îi invit ca de acum încolo să facem skandenberg într-un mod organizat și de ce nu să reprezinte țara alături de mine la campionatele mondiale.

Mulțumesc pentru timpul acordat!

Alte articole din aceeasi categorie:
Comenteaza articolul:
Nume:
Mesaj:
 
Introduceti codul din imagine:
 
 
Mesajele ce contin expresii indecente, injurii, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane, vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


 
Nu exista comentarii
 
.

 

Copilul de 2 ani căzut într-un puţ A FOST SALVAT

Pompierii olteni au ajutat și ei la operațiunea de scoatere a copilului căzut în puț. Copilul de 2 ani care a căzut într-un puţ în judeţul Teleorman a fost salvat de echipele de intervenţie după mai mult de zece ore, el fiind în viaţă şi urmând să fie preluat de un echipaj SMURD. Micuţul a fost scos afară după 11 ore de încercări. În final, metoda care a avut succes a fost agăţarea micuţului cu o tijă metalică introdusă în puţ. Pompierii au încercat ore în şir această variantă, până au reuşit, în paralel săpând în apropierea puţului o groapă de peste 10 metri, pentru o altă variantă de intervenţie. Copilul a fost ridicat la suprafaţă, inclusiv cu motorul pompei de care stătuse agăţat vreme de peste 10 ore, la o adâncime de 16 metri. Reamintim faptul că ISU Olt a intervenit în sprijinul pompierilor de la ISU Teleorman cu o autospecială pentru descarcerare și un autocamion încărcat cu panouri din scândură pentru asigurarea malurilor.

Micuţul a fost scos afară după 11 ore de încercări. În final, metoda care a avut succes a fost agăţarea micuţului cu o tijă metalică introdusă în puţ. Pompierii au încercat ore în şir această variantă, până au reuşit, în paralel săpând în apropierea puţului o groapă de peste 10 metri, pentru o altă variantă de intervenţie. Copilul a fost ridicat la suprafaţă, inclusiv cu motorul pompei de care stătuse agăţat vreme de peste 10 ore, la o adâncime de 16 metri.

Citeste mai mult: adev.ro/ooyk1z

 

Peste 15.000 de familii din 30 de localități din județe ale Moldovei sunt fără curent electric, sâmbătă dimineață, din cauza avariilor provocate de vântul puternic în rețeaua de distribuție a energiei electrice. În multe situații, există cabluri rupte, echipele E.ON intervenind pentru remedierea defecțiunilor.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/peste-15-000-de-familii-din-30-de-localitati-din-moldova-fara-curent-electric-din-cauza-avariilor-provocate-de-vantul-puternic-16067812

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Peste 15.000 de familii din 30 de localități din județe ale Moldovei sunt fără curent electric, sâmbătă dimineață, din cauza avariilor provocate de vântul puternic în rețeaua de distribuție a energiei electrice. În multe situații, există cabluri rupte, echipele E.ON intervenind pentru remedierea defecțiunilor.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/peste-15-000-de-familii-din-30-de-localitati-din-moldova-fara-curent-electric-din-cauza-avariilor-provocate-de-vantul-puternic-16067812

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Peste 15.000 de familii din 30 de localități din județe ale Moldovei sunt fără curent electric, sâmbătă dimineață, din cauza avariilor provocate de vântul puternic în rețeaua de distribuție a energiei electrice. În multe situații, există cabluri rupte, echipele E.ON intervenind pentru remedierea defecțiunilor.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/peste-15-000-de-familii-din-30-de-localitati-din-moldova-fara-curent-electric-din-cauza-avariilor-provocate-de-vantul-puternic-16067812

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Omul zilei

Boxerul slătinean Lubert Tyson pentru rezultatele obținute în cadrul competiției desfășurată la Piatra Neamț. 

Sondaj de opinie
Cum credeti ca trebuie rezolvata problema cainilor fara stapan in judetul Olt?
  
Întrebarea zilei

Pentru a raspunde intrebarilor noastre sau pentru a participa la dezbaterile publice, fie accesati site-ul www.gazetaoltului.ro, sectiunea INTREBAREA ZILEI, fie ne scrieti pe e-mail: gazetaoltului@yahoo.com, redactia@gazetaoltului.ro sau pe adresa redactiei.

 

In ce comună edilul vrea să investească zeci de mii de euro într-un proiect cu panouri solare?

 

Comenteaza si tu

 

Publicitate

   

.

 

.

... Primăria Slatina a alocat în acest an aproximativ 31 de milioane de lei pentru reabilitarea blocurilor?

 

POLITICA
 • Dragnea: Ținta a fost și rămâne PSD-ul, imediat după alegerile prezidențiale din 2014
 • Ministrul Justiției își asumă protestele din țară
 • Liberalii olteni își aleg președintele
 • Osica de Sus și Sprâncenata își vor alege în vară primarii
 • PNL Olt și-a ales președintele
 • ACTUALITATE
 • Anunț concurs
 • Elevii olteni în pericol! -Zeci de școli din județ nu au autorizații de securitate la incendiu
 • Au ieșit în stradă din nou și au scandat împotriva premierului şi a preşedintelui PSD
 • Corăbienii pot plăti online taxele și impozitele
 • Medicul Paul Pătrașcu a murit
 • EVENIMENT
 • ANUNTURI PIERDERI
 • Acrobaţii Circului Orlando au făcut spectacol la Slatina
 • Accident rutier pe DN 65 Găneasa - Slatina
 • Arestat pentru 30 de zile după ce un om a murit din vina lui
 • Vântul puternic a provocat căderi de curent în județ
 • ANUNT
 • ANUNT ANGAJARE
 • ANUNŢ PENTRU SCOATEREA LA CONCURS A UNUI POST CONTRACTUAL
 • MĂCEL ATOMIC SAU SALVAREA LUMII??!
 • ANUNŢ CONCURS PENTRU POST CONTRACTUAL
 • ADMINISTRATIE
 • Oltul, fruntaș la accesarea de fonduri europene…!
 • ANUNT CONCURS ANGAJARE
 • Săracii șomeri… bolnavi!
 • Șapte milioane lei alocați pentru distribuirea laptelui și cornului în școli
 • Curtea de Conturi a luat la… puricat primăriile din județ. La Primăria Balș s-au găsit mari găuri
 • INVATAMANT
 • Promovabilitate de 59,75% la examenul de Bacalaureat în Olt
 • Concurs de matematică aplicată la C.T. ”Alexe Marin” Slatina
 • Un altfel de examen la USAMV Slatina
 • Olimpiada de biologie se apropie
 • Schimbări la ISJ Olt
 • SĂNĂTATE
 • Încă un copil cu probleme digestive din Argeş, transportat la "Marie Curie"
 • DSP Olt, în control la Valea Mare
 • Colaborare fructuoasă între medicii slătineni şi cei italieni de la Niguarda
 • Arhiva
 • Probleme la Spitalul din Corabia
 • CULTURA
 • Trofeul Festivalului Naţional de Folclor „De Dor, de Primăvară”, a fost câştigat de o bucureşteancă
 • REGAL TEATRAL la Caracal: A început Festivalul de Teatru
 • MONDEN
  SPORT
  Home2
 • secondary-articles
 • main-articles
 • © - Toate drepturile rezervate - Gazeta Oltului
  Best view in Mozilla Firefox